Aldarulls a Níger

Han estat unes darreres setmanes intenses. Primer de tot, volem disculpar-nos per aquest silenci. Si no hem dit res, es perquè hem estat treballant per fer realitat el documental. I ara tenim notícies per donar-vos: una de bona i una de dolenta.

La primera notícia, la bona, és que ja hi ha data pel judici. A finals d’aquest mes de juny potser que la Hadijatou faci realitat el somni de recuperar els fills que va tenir amb el seu examo. És per això que durant els darrers dies hem estat fent mans i mànigues planejant el viatge i el rodatge a Níger. Quan tot estava pràcticament a punt, -ara ve la mala notícia- es van produir dos atemptats suicides en una empresa francesa a Agadez, a càrrec d’un grup islamista aliat amb Al Qaeda, que va causar 25 morts i 30 ferits. I un cap de setmana més tard hi van haver més aldarulls a la principal presó de Niamey des d’on el van donar a la fuga 22 presos, la majoria terroristes, deixant també morts i ferits al seu pas. A partir d’aquell moment les embaixades i consulats europeus van aconsellar a tots els seus ciutadans de no anar a Níger. Malgrat que vàrem buscar solucions i ens vàrem posar en contacte amb Antislavery international, que també tenia planejat un viatge just abans que nosaltres, el resultat va ser el mateix: ara no s’hi pot anar.

En aquests moments, sobretot pels europeus i americans, visitar Níger és del tot inadequat. Així que, com que no podiem deixar d’enregistrar una de les parts fonamentals del documental, hem contactat amb un càmera del país i un equip per assegurar-nos de poder ser testimonis d’aquest fet. Això ho hem pogut fer gràcies a les vostres aportacions econòmiques. Tindrem les imatges d’aquest esperat i desitjat judici.

Mentrestant, nosaltres aquí seguim treballant i esperant que la situació a Níger es calmi, per poder emprendre aquest viatge tan aviat com sigui possible. Els nostre compromís és retrobar-nos amb la Hadijatou, abraçar-la i gravar la part que encara quedarà pendent del documental.

Us seguirem informant. Com sempre, moltes gràcies per ser aquí!

– Lala, Rosa i la resta de l’equip.

%d bloggers like this: